De Vertrouwenscirkel

Voor als je behoefte hebt aan (h)erkenning

Hoewel iedereen anders rouwt, zijn er ook veel raakvlakken. Het delen van verhalen en in gesprek gaan met mensen met eenzelfde ervaring zorgt zowel voor herkenning, erkenning en maakt dat je je minder eenzaam voelt doordat het verbindt.


Wil jij dit ook eens ervaren? Meld je dan aan voor de Vertrouwenscirkel

Waar kan ik me aanmelden?

Wat is het

De vertrouwenscirkel  is een (nu nog) online bijeenkomst voor volwassenen die hun ouder(s) zijn verloren.

De bijeenkomsten staan in het teken van even helemaal jezelf zijn, met alles wat daarbij hoort.

Kennismaken, praten over wat je bezighoudt en verbinden op basis van een gedeelde levenservaring. Niet zwaarmoediger dan nodig, vooral gericht op (h)erkenning en verbinding door te delen, maar alles mag er zijn.

"Een bijeenkomst waarin jij kunt zijn wie je bent en kan bespreken en delen wat jij graag wil, met mensen die jou snappen"


Vanaf een plek waar jij je fijn voelt

De bijeenkomsten vinden online plaats via Zoom. 

Elke eerste woensdag van de maand 

De bijeenkomsten vinden elke eerste woensdag van de maand plaats


van 20.00 - 21.30 uur

GRATIS

Omdat ik de (h)erkenning die hier te vinden is zo fijn, belangrijk en waardevol vind, bied ik deze bijeenkomsten voorlopig gratis aan. 


Het is dan ook geen verkapte therapie of coaching sessie, maar een fijn en laagdrempelig gesprek.

Verbinding

Hier vind je verbinding met gelijkgestemden, (h)erkenning, een plek om je rouw aandacht te geven en bovenal een plek om even helemaal jezelf te zijn met mensen die zonder al te veel uitleg snappen wat je bedoelt. 

Jezelf zijn 

Dat is waar het in deze vertrouwenscirkel om gaat en wat niet voor iedereen vanzelfsprekend is.

Je ouder(s) zijn jouw fundament. Als dit (gedeeltelijk) wegvalt, kan dit heel eenzaam voelen. Zeker als de mensen om je heen zo'n zelfde ervaring niet kennen. Hun leven gaat door, terwijl dat van jouw voor onbepaalde tijd stilstaat.

Hierdoor kan het moeilijk zijn om je begrepen te voelen, om het gevoel te hebben dat jouw verlies en rouw erkend wordt en om herkenning een aansluiting te vinden. Terwijl je dat juist zo nodig hebt ten tijden van rouw.

Om die reden ben ik gestart met het organiseren van de vertrouwenscirkel. Een laagdrempelige lotgenoten bijeenkomst voor mensen die hun ouder(s) zijn verloren.

Juist om dat stukje aandacht te geven, dat misschien niet altijd de aandacht krijgt die het nodig heeft en verdient. Dat stukje ven jezelf dat je misschien verborgen houdt of bent gaan houden voor de buitenwereld, omdat dat stukje niet altijd gesnapt wordt.

Tijdens de vertrouwenscirkel mag dat stukje er zeker zijn. Jij mag er zijn, gewoon helemaal als jezelf op de manier die op dat moment goed voelt.

Heb jij hier ook behoefte aan? Meld je dan aan!Ik meld me graag aan


Hoe gaan we te werk

De vertrouwenscirkel is een plek waar je helemaal jezelf kunt zijn. Waar je kunt verbinden met gelijkgestemden, je verhaal en ervaringen kunt delen, vragen aan elkaar kunt stellen, elkaar kunt inspireren en geïnspireerd kan worden. 


✨ Elke bijeenkomst is er een thema dat ik van te voren met je deel
✨ We delen ervaringen en wie weet inspireren we elkaar
✨Iedereen krijgt evenveel ruimte om te delen wat hij/zij wil


Wat het niet is

  1. Je alleen en onbegrepen voelen
  2. Lange zware gesprekken
  3. Met je mond vol tanden tijdens het gesprek
  4. Een te grote groep

Wat het wel is

  • Verbinden met mensen die eenzelfde verlies hebben geleden
  • Korte gesprekken, focus op (h)erkenning en elkaar inspireren
  • Van te voren bekend thema
  • Een plek en vast moment om stil te staan en ruimte te geven aan je rouw
  • Een veilige omgeving

Voor wie

De bijeenkomst is voor volwassenen:

✨ Die hun ouder(s) zijn verloren
✨Die willen verbinden met mensen die een zelfde levensveranderende ervaring kennen
✨Die op zoek zijn naar (h)erkenning
✨Die hun verhaal of ervaringen willen delen,
✨Die geïnspireerd willen worden of anderen willen inspireren

Wat andere deelnemers erover schreven

These slides will be slide-able on the live version of your page!

"Bijzonder gesprek"

Ik vond het een bijzonder gesprek. Het was fijn om op deze manier ook soms wat meanderend dingen te bespreken. Op die manier werd het gesprek ook verbreed naar onderwerpen waarop het op een jonge leeftijd een ouder verliezen toch ook van invloed is, zoals keuzes in werk en relaties. 
Emma
"Een hele laagdrempelige manier om eens bewust bezig te zijn met rouwen" 
Wat zijn de keren dat ik mee heb mogen doen met de vertrouwenscirkel fijn. Alles wat ik van te voren had bedacht dat het zou zijn, is het niet. Het is voor mij een hele laagdrempelige manier om eens bewust bezig te zijn met rouwen. En vooral dan te kijken naar wat ik er nou eigenlijk bij voel. Ik vind het fijn dat andere mensen zo open zijn om ook hun ervaringen te delen, hoe anders ieder zijn verlies ook is. Ik vind veel erkenning en herkenning in deze gesprekken. Ook is het fijn dat je er elke keer een soort van onderwerp aan koppelt, ook al lopen sommige gesprekken dan toch anders. Ik ben er graag de volgende keer weer bij, dank je wel! 
Milan
"Voor een ieder die ook twijfelt ik zou het zeker doen"
Deze eerste woensdagavond van 2023 heb ik meegedaan aan de vertROUWcirkel, ik vond het heel spannend om mee te doen, de vorige keren heb ik daarom aan mij voorbij laten gaan, achteraf gezien super zonde.
Pasgeleden ben ik mijn ouder verloren, ik twijfelde of het niet te vroeg was om mee te doen. Ciska stelde mij direct op me gemak, in de groep met eigenlijk alleen 'vreemde' mensen hing een goede, open en vertrouwde sfeer en ik voelde me direct op m'n gemak, vertrouwd en gehoord.

Er was een mix aan mensen die pasgeleden hun ouder(s) verloren zijn en bij sommige mensen was het al wat langer geleden. Door deze mix kwam er een mooi gesprek opgang waarin iedereen de ruimte kreeg om zijn of haar verhaal te doen. Heel natuurlijk kwam het gesprek op gang waarbij het thema van de avond als startpunt werd gebruikt, maar er was genoeg ruimte voor eigen vragen en ervaringen delen. Inzichten werden gedeeld en ik vond het prettig om herkenning en erkenning te ervaren.

Ik ben dankbaar dat Ciska deze fijne avond organiseert en ik ben er de volgende keer zeker weer bij. Voor eenieder die ook twijfelt om mee te doen of het spannend vindt, ik zou het zeker aanraden. Na de deelname voelde ik me rustiger het was fijn om met mensen te spreken die eenzelfde verlies ervaring meemaken. 
Anoniem
"Mooi om te merken dat niet iedereen heel zwaar op de hand was, maar er ook ruimte was voor een grapje of een lach"
Ik vond het een bijzondere bijeenkomst, met name omdat ik nog nooit met zoveel gelijken in contact ben geweest. Voor mij fijn en mooi om te merken dat niet iedereen heel zwaar op de hand was, maar er ook ruimte was voor een grapje of een lach. (Daar was ik stiekem wel een beetje bang voor).
Veronique
logo van de lotgenotenbijeenkomst de VertROUWenscirkel

Meld je hier aan!

Als je hier je naam en mailadres achterlaat kom je op de maillijst van de VertROUWenscirkel te staan. Je zult dan voorafgaand aan de volgende bijeenkomsten een uitnodigingsmail ontvangen met meer informatie over de betreffende bijeenkomst. Je kunt dus alsnog per bijeenkomst bepalen of je erbij bent of niet.


Hopelijk tot snel!


Liefs Ciska