Van overleven naar leven

Coaching voor volwassenen die op jonge leeftijd hun ouder(s) zijn verloren 

Ben jij op jonge leeftijd je ouder(s) verloren?

Dan heb je helaas veel te vroeg moeten ervaren hoe kwetsbaar het leven is.

Hoogstwaarschijnlijk heb je destijds manieren ontwikkeld om zo goed mogelijk met dit verlies te dealen en 'door te gaan'.  

Onbewust heb je je die manieren /patronen eigen gemaakt en ben je gaan overleven.

Hoewel de patronen je ver hebben gebracht en je ook hebben geholpen, kan er een moment komen dat je merkt dat ze je steeds meer gaan belemmeren. Daarom help ik je de patronen te onderzoeken en bied ik je handvatten om met ze te breken.

Zodat jij de stap kan zetten van overleven naar leven. 

Herken jij jezelf in deze kenmerken?

 • Je bent een ster in jezelf wegcijferen
 • Je vindt het lastig om je grenzen aan te geven
 • Je zorgt altijd voor anderen en weet beter wat zij nodig hebben dan wat je zelf nodig hebt
 • Je vindt dat je alles alleen moet kunnen
 • Weinig mensen kennen de echte jij
 • Je hebt moeite met het echt dichtbij laten komen van anderen
 • Je houdt heel graag de controle
 • Je leeft voornamelijk in je hoofd en bent een ster in analyseren, relativeren en bagatelliseren
 • Je zou best wat zelfverzekerder willen zijn
 • In gezelschap heb je graag je lolbroek aan 
 • Je vindt het lastig om keuzes te maken
 • Je bent slecht in afscheid nemen
 • Je hebt verlatings- of bindingsangst
 • Je weet eigenlijk zelf niet zo goed wie je bent en al helemaal niet wat je wilt. 
 • En misschien herken je ook wel de periodes van neerslachtigheid en het zoeken naar hulp, zonder dat je het gevoel hebt dat je met die hulp echt tot de kern bent gekomen.

Dit zijn kenmerken die veel jong ouderverliezers gemeen hebben

Schaam je er dus niet voor. Het is helemaal niet gek en je bent al zeker niet raar.
De dingen die hierboven beschreven staan zijn veelal overlevingspatronen. Manieren die jou hebben geholpen om 'door te gaan' na het overlijden van je ouder(s). Manieren die jou hebben geholpen om in je basisbehoeften te voorzien. Door dit gedrag te vertonen, kreeg jij namelijk wat jij nodig had, denk aan erkenning in de vorm van gezien en gehoord worden, veiligheid en zorgde je ervoor dat je niet alleen achter zou blijven. En nee daar heb je niet 'bewust' voor gekozen, dat is ontstaat door wat je is overkomen. Het heeft je geholpen te overleven.

Dat was heel mooi en fijn voor toen en het heeft je ver gebracht, maar op een gegeven moment kunnen deze patronen je in de weg gaan zitten. Misschien denk je nu wel, patroon? Dat is gewoon wie ik ben. Maar weet dat je altijd een keuze hebt het anders te doen, ook al denk je nu misschien van niet.

Na mijn begeleiding

 • Is je zelfkennis toegenomen
 • Heb je meer inzicht in jouw patronen en het ontstaan daarvan
 • Snap je waarom je bent wie je bent en doet wat je doet en dat je kunt kiezen voor ander gedrag
 • Heb je handvatten hoe je ander gedrag eigen kan maken
 • Heb je meer begrip voor jezelf, meer zelfliefde
 • Is het vertrouwen in jezelf toegenomen 
 • Ervaar je meer rust en balans
 • Weet je hoe je de stappen kunt gaan maken van overleven naar leven

Traject van overleven naar leven

na jong ouderverlies

Door middel van 1 op 1 begeleiding help ik jou de patronen die je hebt ontwikkeld te ontrafelen. Terug te gaan naar de kern en zo uit te vinden hoe jij met deze patronen kunt breken.

Deze begeleiding kan zowel online of live plaatsvinden. Afhankelijk van wat we bespreken en wat er nodig is, geef ik je tussentijds een opdracht mee. Na elke sessie ontvang je van mij een korte samenvatting van wat we besproken hebben per mail. En tussendoor heb je altijd de mogelijkheid mij bij vragen te mailen en/of appen.

Omdat het maatwerk is en blijft is het lastig om van te voren aan te geven hoeveel sessies er nodig zijn. De een is gebaat bij 5 sessies de ander heeft er 10 nodig, Het ligt er ook net aan hoe ver je wilt gaan. Tijdens het kennismakingsgesprek maken we samen een inschatting van welk vervolg het beste bij jou past. Tarief:

Kennismakingsgesprek 30 - 45 minuten
GRATIS

Vervolg sessie van circa 1,5 uur


Los

105 euro (incl. btw)


Pakket van 6 sessies

612 euro (incl. btw)


*Betalen in twee termijnen is mogelijk 

**Indien je kiest voor een pakket en er nog sessies nodig zijn na afloop van het pakket (rouw laat zich moeilijk voorspellen) behoud je de kortingsprijs per sessie*** De genoemde bedragen zijn incl. btw maar exclusief eventuele reiskosten (0,19 euro per km)

Ervaringen van anderen

These slides will be slide-able on the live version of your page!

"Het traject heeft me veel gebracht"

Ciska is de juiste persoon om hulp aan te vragen als het gaat om jong ouderverlies. In eerste instantie koos ik voor haar vanwege onze vergelijkbare verhalen. Ik zocht hulp voor het (op de juiste manier) omgaan met het verlies van mijn vader, maar ook vooral in de vorm van herkenning. Ciska geeft hele goede handvatten om echt mee aan de slag te gaan en is daarnaast een fijn mens die goed naar jouw verhaal en behoeftes luistert. Zij geeft jou het vertrouwen om laag voor laag te onderzoeken en toe te laten.

Het traject met Ciska heeft mij veel gebracht. Enerzijds het ruimte geven aan rouw, het opzoeken van deze (rouw) gevoelens en het onderdeel van je leven en identiteit te maken. Anderzijds het inzicht krijgen in jezelf en wat het verlies daadwerkelijk met je heeft gedaan. Waarom pak je dingen op bepaalde manieren aan? Dus welke overlevingsstrategieën zet je in? Kom erachter waar dat vandaan komt, wat daaronder zit en hoe je anders kunt kiezen.

Het gaat niet vanzelf en is niet altijd makkelijk, maar uiteindelijk geeft het rust en vertrouwen."

Annabeth
"Ze raakt in alle bescheidenheid gevoelige plekken aan die vervolgens heel bespreekbaar worden"
"Vanaf het eerste moment dat ik Ciska ontmoette voelde ik me bij haar op mijn gemak. Ze raakte mij met haar oprechtheid en open blik. Ze heeft mij geholpen om een nogal wolkige brij van gedachten in mijn hoofd op een rijtje te zetten. Ik zie daardoor nu helder wat mijn dromen én angsten zijn en hoe ze samenwerken. Ciska luistert heel aandachtig en weet heel precies momenten te kiezen om een vraag te stellen, een reflectie te bieden of aanrijking te doen. Ze raakt in alle bescheidenheid gevoelige plekken aan die vervolgens heel bespreekbaar worden. Ook was ik blij met de (zeer goed!) geschreven terugkoppelingen via de mail na een sessie. Het was een heel fijn en waardevol coaching traject met Ciska."
Sanne
"Ze heeft veel kennis en is zichzelf altijd meer aan het ontwikkelen"
Na het verlies van mijn beide ouders ging ik op zoek naar lotgenoten. Zo kwam ik terecht bij Ciska en ze was/is ook nog eens rouwbegeleider. Alles in mij zei dat ik bij haar rouwbegeleiding wilde krijgen omdat zij daar zelf ervaring in heeft. Ciska is echt heel lief, zacht, puur en betrokken. Ze doet net altijd dat extra stapje wat je nodig hebt in moeilijke tijden. Ze heeft veel kennis en is zichzelf altijd meer en meer aan het ontwikkelen. Ze heeft altijd extra informatie/tips die ze deelt op haar website, Instagram en ze maakt podcasts over rouw wat heel fijn is en (h)erkenning geeft. Bij Ciska zit je goed!
Nicole